Gå til hovedinnhold

Amalie Moxness Reksten

Bilde HI dagene
Forsker
Telefon: 97583296
Avdeling: Sjømat og ernæring

Jeg er utdannet klinisk ernæringsfysiolog fra Universitet i Bergen, og jobber nå som Ph.D.-stipendiat ved forskningsgruppen "Sjømat og ernæring". Jeg har tidligere jobbet med EAF-Nansen programmet for å undersøke innholdet av næringsstoffer og kontaminanter i fiskearter fra Sri Lanka, Bangladesh og Angola for å vurdere hvordan disse kan bidra til å sikre mat- og ernæringssikkerhet i de respektive landene. Jeg jobber nå med å undersøke innholdet av næringsstoffer i norsk oppdrettslaks og ulike skalldyrsarter, som reker, blåskjell, kamskjell, hummer og krabbe, med et spesielt fokus på vitamin K. 

Arbeidsområde

Sjømat, ernæring, næringsstoffer, fisk, skalldyr, vitamin K, matsikkerhet, ernæringssikkerhet

Publikasjoner

Vitenskapelige artikler (NVI)

2024

Exploring the nutrient composition of various shellfish available in Norway and their role in providing key nutrients

Amalie Moxness Reksten, Martin Wiech, Inger Aakre, Maria Wik Markhus, Ole Jakob Nøstbakken, Rita Hannisdal, Lise Madsen, Lisbeth Dahl
Journal of Food Composition and Analysis 128
2023

Sampling of Atlantic salmon using the Norwegian Quality cut (NQC) vs. Whole fillet; differences in contaminant and nutrient contents

Ole Jakob Nøstbakken, Amalie Moxness Reksten, Rita Hannisdal, Lisbeth Dahl, Arne Duinker
Food Chemistry 418
2021

Metal Contents in Fish from the Bay of Bengal and Potential Consumer Exposure—The EAF-Nansen Programme

Amalie Moxness Reksten, Zillur Rahman, Marian Kjellevold, Esther Garrido Gamarro, Shakuntala H. Thilsted, Lauren Pincus, Inger Aakre, John Ryder, Sujeewa Ariyawansa, Anna Nordhagen, Anne-Katrine Lundebye
Foods 10
2021

Temporal variations in the nutrient content of Norwegian farmed Atlantic salmon (Salmo salar), 2005-2020

Amalie Moxness Reksten, Quang Tri Ho, Ole Jakob Nøstbakken, Maria Wik Markhus, Marian Kjellevold, Annbjørg Bøkevoll, Rita Hannisdal, Livar Frøyland, Lise Madsen, Lisbeth Dahl
Food Chemistry 373
2020

Sampling protocol for the determination of nutrients and contaminants in fish and other seafood – The EAF-Nansen Programme

Amalie Moxness Reksten, Annbjørg Bøkevoll, Sylvia Frantzen, Anne-Katrine Lundebye, Tanja Kögel, Kjersti Kolås, Inger Aakre, Marian Kjellevold
MethodsX 7
2020

Nutrient and chemical contaminant levels in five marine fish species from Angola—The EAF-Nansen programme

Amalie Moxness Reksten, Avelina M. João Correia Victor, Edia Baptista Nascimento Neves, Sofie Myhre Christiansen, Molly Ahem, Abimbola Uzomah, Anne-Katrine Lundebye, Jeppe Kolding, Marian Kjellevold
Foods 9:629 p. 1-19
2020

Nutrient composition of 19 fish species from Sri Lanka and potential contribution to food and nutrition security

Amalie Moxness Reksten, Thiruchenduran Somasundaram, Marian Kjellevold, Anna Nordhagen, Annbjørg Bøkevoll, Lauren Pincus, Abu Ansar Md. Rizwan, Al Mamun, Shakuntala Haraksing Thilsted, Thaung Htut, Inger Aakre
Journal of Food Composition and Analysis 91
2020

Nutrient Composition of Demersal, Pelagic, and Mesopelagic Fish Species Sampled Off the Coast of Bangladesh and Their Potential Contribution to Food and Nutrition Security—The EAF-Nansen Programme

Anna Nordhagen, Abu Ansar Md. Rizwan, Inger Aakre, Amalie Moxness Reksten, Lauren Pincus, Annbjørg Bøkevoll, Al Mamun, Shakuntala Haraksing Thilsted, Thaung Htut, Thiruchenduran Somasundaram, Marian Kjellevold
Foods 9 p. 730

Annet tidsskriftbidrag

2024

Corrigendum to “Exploring the nutrient composition of various shellfish available in Norway and their role in providing key nutrients” [J. Food Compos. Anal. 128 (2024) 106003] (Journal of Food Composition and Analysis (2024) 128, (S0889157524000371), (10.1016/j.jfca.2024.106003))

Amalie Moxness Reksten, Martin Wiech, Inger Aakre, Maria Wik Markhus, Ole Jakob Nøstbakken, Rita Hannisdal, Lise Madsen, Lisbeth Dahl
Journal of Food Composition and Analysis
2021

Corrigendum to ‘‘Sampling protocol for the determination of nutrients and contaminants in fish and other seafood – The EAF-Nansen programme” [MethodsX 7 (2020) 101063] (MethodsX (2020) 7, (S2215016120302831), (10.1016/j.mex.2020.101063))

Amalie Moxness Reksten, Annbjørg Bøkevoll, Sylvia Frantzen, Anne-Katrine Lundebye, Tanja Kögel, Kjersti Kolås, Inger Aakre, Marian Kjellevold
MethodsX 8
2020

Corrigendum to “Nutrient composition of 19 fish species from Sri Lanka and potential contribution to food and nutrition security” [J. Food Compos. Anal. 91 (2020) 103508] (Journal of Food Composition and Analysis (2020) 91, (S0889157519314693), (10.1016/j.jfca.2020.103508))

Amalie Moxness Reksten, Thiruchenduran Somasundaram, Marian Kjellevold, Anna Nordhagen, Annbjørg Bøkevoll, Lauren Michelle Pincus, Abu Ansar Md. Rizwan, Al Mamun, Shakuntala Haraksingh Thilsted, Thaung Htut, Inger Aakre
Journal of Food Composition and Analysis 92

Faglige foredrag

2021

Hva har skjedd med næringsinnholdet i oppdrettslaksen ila. de siste 15 årene?

Moxness Reksten, Amalie
Er denne profilen din? Rediger denne profilen (logg inn)